Creşte numărul de hoteluri şi restaurante, dar patronii nu găsesc angajaţi

Categoria: Noutati | Data publicarii: 13-02-2019

Creşte numărul de hoteluri şi restaurante, dar patronii nu găsesc angajaţi

Industria turismului și a relaxării este în plină dezvoltare la noi, ajutată și de tichetele de concediu primite de angajaţi. Se construiesc mii de hoteluri, blocuri cu apartamente de vacanță și restaurante.Fruntașe sunt județele Constanța, Brașov, Bihor și Cluj. Patronii nu știu însă, cum vor găsi angajați care să lucreze în noile unități. Foarte mulți au plecat din țară.

Constanța conduce detaşat topul noilor construcţii. În toate staţiunile de la malul mării găsim şantiere, unul după altul.

Patronatele de pe litoral spun că aceste investiţii vor atrage turişti noi din toată lumea. Dar nu se ştie cine le va pune la dispoziţie toate serviciile de care au nevoie. Anul trecut a fost un deficit de 2.000 de angajaţi, în hotelurile şi restaurantele de la mare.

Construcţii în plină dezvoltare sunt în multe zone turistice din ţară, inclusiv în Capitală.

Totodată turismul în România a crescut şi datorită marilor festivaluri de teatru, muzică sau film. Evenimentele de talie mondială cum ar fi Untold, Electric Castle sau TIFF au avut un impact major asupra industriei hoteliere din Cluj. Dacă în 2016 am avut doar 192 de unităţi de cazare, anul trecut acest număr a crescut cu peste 60%.

Inspirat de britanici, un proprietar din Cluj le pune la dispoziţie turiştilor şi bucătarii.

Patronii restaurantelor spun că se descurcă şi ei tot mai bine. Unii investitori apelează şi la fonduri europene pentru a-şi extinde afacerile. De pildă, peste 300 de proiecte de pensiuni au primit anul trecut finanţare europeană.


Sursa : Strile ProTV

Contacteaza-ne chiar acum pentru a afla toate detaliile
angajarii de personal asiatic.